Nieuws

Werken als evenementenbeveiliger? Dit kan je verwachten! - Security Management Group

Algemeendatum: 09 - 12 - 19

Werken als evenementenbeveiliger? Dit kan je verwachten!

De naam zegt het al; een evenementenbeveiliger is een beveiliger die voornamelijk werkt op evenementen. Dat kunnen grootschalige festivals zijn, maar ook de kleinere evenementen verdienen net zoveel aandacht aan veiligheid.

De belangrijkste taak van een evenementenbeveiliger is het vroegtijdig ingrijpen als dit nodig mocht zijn, zodat kleine misstanden niet kunnen uitgroeien tot grote escalaties. Tegenwoordig is er groot belang bij de inzet van beveiliging bij evenementen, zeker nu de risico’s in veiligheid afgelopen jaren steeds worden verhoogd en gezien de grootte van de evenementen.

Samenwerken met elkaar en overheidsinstanties

Over het algemeen werk je veelal samen met andere collega’s. Iedere collega werkt op verschillende posities, maar uiteindelijk zorg je met elkaar voor een veilig gevoel bij de bezoekers en klant. Soms is er sprake van een centrale meldkamer waarbinnen collega’s werken. Zij analyseren en overzien het terrein en geven meldingen door waar nodig. Bij grote evenementen wordt er ook samengewerkt met verschillende hulpdiensten, zoals de politie of ambulancediensten.

Competenties evenementenbeveiliger

Het werken in dit beroep vergt zowel fysiek als mentaal veel van jou als beveiliger. Er zijn een aantal competenties van essentieel belang:

  • Fysiek en mentaal sterk
  • Flexibele instelling
  • Groot aanpassingsvermogen
  • Veel mensenkennis
  • Krachtig in samenwerken
  • Niet bang voor mensenmassa’s
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Diversiteit alom

Een evenementenbeveiliger werkt op uiteenlopende evenementen. Zo werk je de ene keer bij een voetbalwedstrijd en de volgende keer bij een concert of festival. Een flexibele instelling is nodig vanwege de wisselende diensten die er in de evenementenwereld eenmaal zijn. Een voetbalwedstrijd kan bijvoorbeeld verlengd worden. Dan is het geen gezicht als beveiligers van het veld lopen om naar huis te gaan.

Verwachtingen functie beveiliger evenementen

Ieder evenementen is anders, maar over het algemeen krijg je te maken een grote diversiteit aan mensen. Een evenementenbeveiliger dient zich daarom goed aan te passen en inleven in diverse doelgroepen. Mensenkennis komt dan ook goed van pas. Daarnaast bekommerd een beveiliger zich om de veiligheid van anderen en vindt het verlenen van service ook belangrijk. We willen tenslotte allemaal vriendelijk behandeld worden en zo prettig mogelijk een bezoek aan een evenement ervaren.

Heb jij inmiddels een goed beeld gekregen van de werkzaamheden van een beveiliger? Bekijk dan eens de vacatures in de beveiliging bij SMG. Wie weet ben jij straks aan het werk op evenementen! Klik hier voor de vacatures

Logo Security Management Group

Nieuws

Op deze pagina zijn de laatste nieuwsupdates te vinden van SMG. Volg ons op onze social media kanalen om het snelst op de hoogte te zijn van onze actualiteiten!

Laatste berichten


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om u zelf aan te melden voor de nieuwsbrief:

Onze divisies

Beveiliging Security Management Group  Nieuws Wallpaper