Nieuws

Even voorstellen - Onno als Manager Planning - Security Management Group

Algemeendatum: 15 - 02 - 21

Even voorstellen - Onno als Manager Planning

Wie zijn de mensen achter ons werk? Wij stellen Onno de Smit graag aan jullie voor, één van de nieuwste aanwinsten in het team! In het interview met Onno vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging in de rol als Manager Planning!

Manager Planning, vertel eens! Wat houdt jouw rol precies in?

Eerst en vooral het organiseren en begeleiden van een goed werkend team planners.

SMG heeft een groei ambitie en visie op de toekomst waar naast alle operationele taken een planning team een centrale rol in kan spelen.

In mijn beleving is een sterk gemotiveerd team van planners een grote meerwaarde voor je bedrijfsvoering. Eerste of tweede contactlijn met je operationele teams, schakel richting opdrachtgevers en inleners en ga zo maar door.

Als goede planner heb je een duidelijk structuur nodig waarin je kunt werken, of dit nu software is of collega’s waar je informatie van nodig hebt om een goede planning te realiseren.

Mijn rol zal in het begin vooral gericht zijn op het leren kennen van de processen en hier een duidelijke structuur voor een toekomstige planning van te maken.

Dat betekent veel meelopen met je collega’s die in hun vakgebieden aan het werk zijn om zo veel mogelijk te zien wat die taken inhouden en wat hiervoor nodig is.

Op die manier kun je die informatie weer meenemen om een goede planning klaar te zetten en personeel en opdrachtgevers tevreden te stellen.

In een later stadium verwacht ik dat dit meer gericht zal zijn op coachen, begeleiden van planners, verbeteren van interne processen en een strategie maken voor de toekomst, of die nu COVID vrij gaat zijn of niet.

Wat is je achtergrond?

Hiervoor heb ik vrij lang gewerkt bij Verwiel en Wijngaard personeelsprojecten. Een Hospitality uitzendbureau dat zich specialiseert in kwalitatief hoogwaardig horeca personeel leveren aan grote event locaties.

Denk dan bijvoorbeeld aan Rotterdam Ahoy, het WTC Rotterdam, Sparta en vele anderen.

In de laatste 7 jaar was ik hier werkzaam als operationeel manager. In de praktijk betekende dit dat ik dagelijks verantwoordelijk was voor de vier vestigingen die zij hadden.

Een groot team van vestiging managers en planners die je dagelijks begeleidt op alle planning en gerelateerde vlakken, kwaliteit, kosten, efficiency en capaciteit.

In het afgelopen jaar merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij SMG, veel ambitie en visie waar ik graag onderdeel van uit wil maken.

Van welke werkzaamheden krijg jij het meeste energie?

Zorgen dat planningen optimaal draaien, dat is altijd een heel bewerkelijk proces door veel wisselingen en dynamiek in onze branche maar dat betekent des te meer dat je met een goed gevoel terugkijkt de dag erna als de operationele feedback goed is.

Daarnaast ben ik iemand die graag tussen de collega’s loopt om te horen en zien wat er speelt.

Spreek me dus vooral aan als ik in de buurt ben voor een kennismaking of ideeën.

Waar zie jij de kansen en uitdagingen in deze nieuwe functie?

Die zijn wat mij betreft redelijk gelijk aan elkaar voor nu. Het opzetten en volledig optimaal maken van een planning afdeling waar iedereen makkelijk mee kan schakelen, met directe lijnen en open communicatie over mogelijkheden.

De grootste uitdaging heeft SMG al in een eerder stadium het hoofd geboden, met de reorganisatie en het uitbreken van de pandemie.

Hierdoor ga je als bedrijf slimmer nadenken over je interne structuur en processen. Helaas is de maatschappij nog niet op het punt dat we weer alles kunnen doen en organiseren maar ik zie hier erg naar uit.

De kansen liggen vooral in het staan voor je visie, een kwaliteit aanbieder van veiligheid die zich onderscheidt door hoogwaardig getrainde medewerkers die allemaal voor hun “product “staan en dit uitdragen.

Met het invullen van verschillende nieuwe posities voel je de wil binnen SMG om weer volle capaciteit te gaan draaien en dan op een gedegen, gezonde manier een groei binnen onze branche te faciliteren.

Hier zullen we allemaal tijdig voor moeten schakelen om klaar te zijn voor een eventueel maximaal scenario. Hier zie ik veel kansen voor in de tijd van nu.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Op het moment breng ik net al vele vooral veel tijd thuis door met mijn gezin, als het weer mag dan weer met uitstapjes.

Zeeland ben ik in de zomerperiode bijvoorbeeld veel te vinden.

Zelf lees ik graag, allerlei verschillende genres en ga ik wanneer het weer mag met vrienden een goede borrel pakken op het terras.

Wellicht tot binnenkort op de werkvloer of via de telefoon, ik verwacht dat we met z’n allen een mooie toekomst kunnen realiseren voor SMG !

Heel veel succes Onno en fijn dat we samen verder kunnen bouwen aan een nóg professionelere organisatie! Bedankt voor je tijd en veel succes in je nieuwe functie!


Maak kennis met Onno via LinkedIn!

Logo Security Management Group

Nieuws

Op deze pagina zijn de laatste nieuwsupdates te vinden van SMG. Volg ons op onze social media kanalen om het snelst op de hoogte te zijn van onze actualiteiten!


Aanmelden nieuwsbrief

Gebruik onderstaand formulier om u zelf aan te melden voor de nieuwsbrief:

Onze divisies

Beveiliging Security Management Group  Nieuws Wallpaper